Voor je bestelling bij SPORTCITY.be geldt een bedenktijd van 14 dagen. De bedenktijd verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde (bijvoorbeeld een bedrijf, SPORT 2000 winkel of de buren), die niet de vervoerder is, het laatst bestelde artikel fysiek in bezit krijgt. 

Controleer direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we je vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden. 

Wil je je bestelling retourneren? Dan meld je deze aan in ons retourportaal.


Zo retourneer je een artikel
- Plak de retoursticker over het adreslabel om verwarring te voorkomen.
- De verpakking mag niet worden gebruikt als verzenddoos, gebruik hiervoor de verzendzak.
- Bewaar de traceercode, die je ontvangt op een PostNL Service Center, goed.


Reden van retour

Je mag een artikel zonder opgaaf van reden retourneren. Echter, wij waarderen het wanneer je aangeeft in het retourportaal waarom je een artikel retourneert.


Retourvoorwaarden
Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat SPORTCITY niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourartikelen. Vraag daarom je vervoerder altijd om een traceercode en bewaar deze goed.

Je kunt artikelen retourneren:
binnen 14 dagen na levering, of je moet de artikelen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

wanneer het artikel compleet, nieuw (geen vlekken en/of slijtage), ongedragen en - voor zover redelijkerwijs mogelijk - in de onbeschadigde originele verpakking maar in elk geval deugdelijk verpakt en bij voorkeur met labels en (prijs)kaartjes nog aangehecht. 

als retour aangemeld is in ons retourportaal.


Waarvermindering of niet retourneerbare artikelen
Indien u verder bent gegaan dan noodzakelijk is voor de beoordeling of u het product wenst te behouden, mogen wij de waardevermindering die daardoor is ontstaan aan u doorberekenen. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Er zijn artikelen die niet geretourneerd kunnen worden. Het gaat daarbij om:

- Artikelen die overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast.
- Artikelen die duidelijk van persoonlijke aard zijn.
- Hygiëne artikelen zoals sokken of ondergoed, waarvan de verzegeling is verbroken kunnen niet geretourneerd worden.


Geld terug
Wanneer je een artikel retourneert, wordt het volledige aankoopbedrag, met uitzondering van de verzendkosten voor de terugzending zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 5 werkdagen na ontbinding terugbetaald via de wijze waarop je ook hebt betaald. U betaald dus zelf voor u retour. Wij mogen hiermee echter wel wachten totdat de producten retour zijn ontvangen, of tot het moment dat u heeft aangetoond deze te hebben opgestuurd. 


Gratis retourneren of ruilen
Een online aankoop kun je op elk moment gratis retourneren in de fysieke winkel van SPORTCITY Merksplas. Ook het omruilen naar andere maten is geen probleem indien er genoeg voorraad beschikbaar is.

Returning an article from a foreign country

Please keep in mind that returning an article to SPORT 2000 will be at your own expense, if the order was shipped to a foreign country.

Kan je het antwoord op jouw vraag niet vinden hiernaast of heb je toch nog een vraag i.v.m. Retourneren. Contacteer onze klantenservice:

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking